Έναρξη δραστηριοτήτων TWIXTlab 2015-2016

get

Καλό μήνα σε όλες και όλους! Τον Οκτώβριο το TWIXTlab ξεκινά τις δραστηριότητές του.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 20:00 θα παρουσιαστεί το φετινό μας πρόγραμμα σε συνάντηση με τους συνεργάτες μας. H συνάντηση είναι ανοιχτή σε φίλες και φίλους, σε όσες και όσους μας έχουν ως τώρα παρακολουθήσει, επιθυμούν να συμμετέχουν στις φετινές μας δραστηριότητες ή απλά να πληροφορηθούν για το συνολικό εγχείρημα του TWIXTlab.

Ενημερώνουμε ότι, μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας που βασίστηκε στην ελεύθερη συνεισφορά, διαπιστώσαμε πως είναι πλέον αναγκαίο να ορίσουμε αντίτιμο συμμετοχής σε κάθε δραστηριότητα ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση του χώρου και η αμοιβή των συνεργατών μας.

Οι δραστηριότητές μας αναλυτικά:

1. ARTnet

Από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ως το τέλος του μήνα γίνονται οι εγγραφές στον κύκλο ARTnet. Το πρώτο τρίμηνο, τις καθημερινές το απόγευμα, ξεκινούν τέσσερα εργαστήρια που αφορούν

– τη φωτογραφία (με την Πηνελόπη Πετσίνη, Δευτέρα 19:00-22:00)

-τη σύγχρονη τέχνη ( με την Ελπίδα Ρίκου, Τρίτη 18:00-21:00),

τον ήχο και το περπάτημα (με τη Σοφία Γρηγοριάδου, τη Ντάνα Παπαχρήστου και τον Γιώργο Σαμαντά, Τετάρτη 19:00-22:00)

– το θέατρο (με τη Δέσποινα Σαραφείδου, Πέμπτη 19:00-22:00).

Ως τις 15 Οκτωβρίου θα βγουν ανακοινώσεις σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο των εργαστηρίων του ARTnet και την ημερομηνία της πρώτης συνάντησης των υπευθύνων με όσες και όσους επιθυμούν να εγγραφούν. Τα εργαστήρια ξεκινούν κανονικά από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, εφόσον συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων, όπως θα προσδιορίζεται στις σχετικές ανακοινώσεις. Το β’ τρίμηνο (από τα μέσα Φεβρουαρίου) θα προστεθεί εργαστήριο που αφορά τον χορό και την performance (με τη Μέντη Μέγα, κάθε Τετάρτη, στη θέση του εργαστηρίου ήχου).

2. SEMINart

Σημειώστε, επίσης, ότι τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ, Παρασκευή 6 στις 20:00, ανοίγουμε τη «ζωντανή» βιβλιοθήκη του SEMINart, με ομιλίες, αναγνώσεις, προβολές, συζητήσεις, κ.ά. από την ομάδα του TWIXTlab και προσκεκλημένους. Το SEMINart απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως συμμετοχής στις υπόλοιπες δραστηριότητες του TWIXTlab (κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 με εξαίρεση αργίες και ειδικές περιστάσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα).

3. Workshops/Events

Aπό τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ προτείνουμε workshops και events που οργανώνονται τα Σαββατοκύριακα. Θα προηγείται σχετική ανακοίνωση για δηλώσεις συμμετοχής 15 ημέρες πριν την έναρξη.

3α. ARtec

Ειδικότερα, ο κύκλος workshops ARtec που αφορά την εισαγωγή στα μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη τέχνη, θα πραγματοποιηθεί φέτος μία φορά τον μήνα. Τα workshops θα βασίζονται σε εντατικό πρόγραμμα εισαγωγής, μέσω της πρακτικής, στο σχέδιο, τη ζωγραφική, την φωτογραφία, την performance, τις μεθόδους έρευνας των κοινωνικών επιστημών, κ.ά.

O κύκλος ARtec συνδέεται οργανικά με το εργαστήριο της σύγχρονης τέχνης του ΑRTnet (Ελπίδα Ρίκου, Τρίτη 18:00-21:00). Συνεπώς προτείνεται σε όσους εγγραφούν στο συγκεκριμένο εργαστήριο η επιπλέον παρακολούθηση των συγκεκριμένων workshops. Παράλληλα, τα workshops του ARtec απευθύνονται και σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο καθένα από αυτά, ανεξάρτητα από την παρακολούθηση άλλων δραστηριοτήτων του TWIXTlab και τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα μέσα.

Θα ανακοινωθεί σύντομα αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: twixtlab@gmail.com και στο τηλέφωνο 211.4050465. Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00 καθημερινά.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο χώρο μας και να σας ενημερώσουμε για το εγχείρημα του TWIXTLab που βασίζεται στη δική σας ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητές μας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s