Το SEMINart της Παρασκευής, 27/02/15

Ε. Γιαλούρη (κοινωνική ανθρωπολογία/ αρχαιολογία): Ο Ρόλος της Σύγχρονης Τέχνης στο Διάλογο της Αρχαιότητας με το (ελληνικό) Παρόν

Απολογισμός του workshop “Αρχαιολογία, Ανθρωπολογία και Σύγχρονη Τέχνη” που έλαβε χώρα στο πλαίσιο των Αρχαιολογικών Διαλόγων. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Σοφία Γρηγοριάδου, Βάσκο Δήμου, Δέσποινα Ζευκιλή, Κωστής Καλαντζής, Ευαγγελία Λεδάκη, Νατάσα Μπιζά, Ελπίδα Ρίκου, Πάνος Σκλαβενίτης, Κωστής Σταφυλάκης, Ηώ Χαβιαρά.

Η Ελεάνα Γιαλούρη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Παν/μίου της Κρήτης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μουσειολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Μaster of Philosophy), ενώ έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Παν/μιο University College London. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Παν/μιο του Princeton στην Αμερική. Δίδαξε Κοινωνική Ανθρωπολογία ως επισκέπτρια καθηγήτρια (visiting lecturer) στο Παν/μιο Westminster του Λονδίνου και ως λέκτορας (lecturer) στο University College London. Σήμερα διδάσκει ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Παντείου Παν/μίου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα, η διδασκαλία και οι δημοσιεύσεις της σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους αφορούν τα παρακάτω ζητήματα: Θεωρίες του Υλικού πολιτισμού, Πολιτισμική κληρονομιά και οι πολιτικές της μνήμης και της λήθης, Ανθρωπολογία του Χώρου, Ανθρωπολογία και Τέχνη, Ανθρωπολογία και Αρχαιολογία. 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s